Pincelátogatások, borkóstolók

Villányban számtalan borászat várja nyitott pincével a vendégeket, róluk bővebb információ a www.villany.hu honlapon található.

Bormúzeum
A műemléki pincesorok között megbúvó egykori Teleki pincében található villányi Bormúzeum megtekintése (Villány, Bem utca 8.). A látogatók megismerkedhetnek a borászat hagyományos eszközeivel, tárgyi és írásos emlékeivel, 50-100 esztendős bormatuzsálemekkel. A Bormúzeum egyben a „Custodes Vinorum de Villány” Borrend székhelye is.

Batthyány pince
Az Ottó Panziótól 2 km-re található villánykövesdi Batthyány pince . Az 1754-ben olasz templomépítő mesterek által alkotott pincében tartják minden év szeptember második felében az Európai Bordalfesztivál megnyitóját. A hatalmas földalatti borkatedrális látványa lenyűgözi a látogatót.

Villánykövesdi pincefalu
A Villány főutcáján kétoldalt sorakozó pincék, a villánykövesdi többszintes, mintegy 70 épületből álló műemlék pincefalu és az 53 présházból álló palkonyai pincesor borosgazdái nyitott ajtóval, nagy vendégszerettel és kitűnő nedűkkel várják a betérő vendéget.

Különleges pincelátogatások
Lehetőség van a vendégek részére nem nyitott pincék, borászatok meglátogatására is. Egy jeles villányi borász vezetésével pincészetének megtekintése, borismertetővel egybekötött kóstolás. Igény esetén helyi specialitásokat tartalmazó vacsora.