Leírás
A Siller hasonlóan készül, mint a Rose: kék szőlőből, fehérbor technológiával. A Sillernél azt jelenti, hogy a leszüretelt kék szőlőt bogyózzuk, ezt egy fél napot vagy egy éjszakát állni hagyjuk, majd elválasztjuk a mustot, amit hagyományosan, régi módon erjesztünk. Nevezhetjük ezért borunkat „egyéjszakás kalandnak” is. A Sillert világosabb vörös színe ellenére, a benne megjelenő flavonoidok és rezveretrol miatt többen a vörösborok előszobájának nevezik. A technológia miatt mi inkább Rose+-nak definiáljuk. Felhasználása sokoldalú: frissessége, könnyed eleganciája, jól ihatósága beszélgetésekhez, összejövetelekhez jól behűtve önmagában, de akár fröccsnek vagy hosszúlépésnek fogyasztva is kitűnő. Szinte minden féle ételhez bátran ajánlható.
A 2017-es Sillerünk kizárólag Kékfrankos szőlőből készült, a lehető legkevesebb (gyakorlatilag zéró) emberi beavatkozással. Bátran és büszkén vállaljuk, hogy ez az év, ebből a fajtából, ezzel a technológiával ezt a kitűnőséget alkotta. (az egyik kedvencünk!)
Főbb (mérhető) paraméterei: alkohol 12,81 % vol, extrakt 23,9 g/l, sav 4,8 g/l.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.